Акція «ПротиДій торгівлі людьми»…

30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.

Торгівля людьми – це сукупність таких ознак: вербування, перевезення, передача, продаж, усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу, використання шантажу, погроз, насильства.

З 30 липня по 3 серпня 2018 року працівники Грицівської селищної бібліотеки та  сільських бібліотек Грицівської ОТГ спільно з спеціалістом відділу охорони здоров’я та соціального захисту населення Паламарчук Наталією провели інформаційну акцію «ПротиДій торгівлі людьми».  Головна мета акції – підвищення рівня поінформованості населення щодо проблеми торгівлі людьми. Під час акції в Грицівській селищній бібліотеці діяла пересувна інформаційна виставка «Не стань жертвою торгівлі людьми» та було розповсюджено 200 інформаційних  флаєрів – застережень. В індивідуальному спілкуванні було проінформовано більше 150 жителів Грицівської ОТГ (як в бібліотеках, так і за межами бібліотек) та надіслано 100 sms – повідомлень з таким текстом «Сучасне рабство може торкнутися кожного незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Будь пильним! Протидій торгівлі людьми!» і запропоновано переслати це повідомлення своїм знайомим.

Здається досить дивним, що сьогодні, в ХХІ столітті, ми змушені говорити про торгівлю людьми не в історичному контексті, а в реальному часі. На превеликий жаль, і зараз, мільйони людей у світі перебувають у рабстві. Тому торгівля людьми вважається сучасною формою рабства, і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом.

Світова спільнота намагається боротися з цим явищем, але не зважаючи на увагу міжнародних організацій до зазначеної проблеми, торгівля людьми останніми роками набула надзвичайного поширення.

Сподіваємось, що наша акція не залишилася поза увагою жителів Грицівської громади.

IMG_8644img17IMG_8621IMG_8624IMG_8626 IMG_8627IMG_8630IMG_8632IMG_8635IMG_8636IMG_8637 IMG_8638 IMG_8639 IMG_8640IMG_8643

 

Прокоментуйте...
Бажаєте аватар? Завантажте на gravatar!